de officiƫle website

Uit de Hoogeveense Courant van maandag 9 oktober

Van onze verslaggever ter plaatse:

Uit de Hoogeveense Courant van maandag 9 oktober.

Hollandscheveld wint met ruime cijfers

Nadat vorige week het hoofdveld werd afgekeurd op de Oosthoek stond zaterdag de 2e competitie wedstrijd op het programma voor vv Hollandscheveld en wel uit bij degradant uit de 2e klasse Oost OZC Ommen. Op het oog een lastige pot, maar dit pakte heel anders uit voor Hollandscheveld.Hollandscheveld had na het verlies tegen Zzvv, twee weken geleden, vorige week geen mogelijkheid om het recht te zetten doordat het veld was afgekeurd op het eigen sportpark en dus moest het afgelopen zaterdag gebeuren uit bij OZC. Al in de 2e minuut was er een diepe bal van Robin Bijl op Jeroen Everts en laatst genoemde schoot, maar zijn inzet werd gepakt door de keeper van OZC. Na een kleine kans van OZC was het vv Hollandscheveld dat wederom via Everts een kans creƫerde door middel van een achterwaartse kopbal.
In de 21e minuut was het aanvoerder Everts die goed druk zet op de verdediging van OZC, de bal onderschept en beheerst de bal over de doelman van OZC wipte en zo de 0-1 op het scoreboord zette. Nadat Hollandscheveld had gescoord werd OZC iets beter en ging het veelvuldig via de rechterkant om de aanval op te zetten. Hierbij had de rechtsback van Hollandscheveld, Kevin Span, het behoorlijk zwaar te verduren, omdat er weinig ruimte was om tot rust te komen. In de 40e minuut werd er balverlies geleden door OZC na goed druk zetten van spits Robin Bijl en kwam hij oog in oog met de keeper te staan en maakte beheerst af waardoor Hollandscheveld met een gerust hart de rust in ging.

Druk OZC van korte duur

De eerste 10 minuten na rust waren zeker voor OZC. Er werd vroeg druk gezet en ook door middel van 2 aanvallende wissels werden ze gevaarlijk tot aan de 16 meter van Hollandscheveld, want tot hier en niet verder was het motto van laatste man Robin Sikken die behoorlijk veel werk verrichte en zijn jonge verdediging goed aanstuurde. Toen het even rustig werd van de zijde van OZC was het Hollandscheveld dat genadeloos toe sloeg in de 55 en 57e minuut. Everts pikte de bal op in het middenveld en speelde twee speler uit en gaf een splijtende pass op Brian Okken die met buitenkant rechts de keeper passeerde. Nog geen twee minuten later gaf Sikken een bal op rechts naar Okken die zag op zijn beurt Robin Bijl staan die de keeper uitspeelde maar de paal trof, uit de rebound was het Hendrik Everts die koud in het veld stond en verwoestend uithaalde van de 16 meter waardoor de keeper en verdedigers kansloos waren en zo de 0-4 aantekende.
Na deze goal had Hollandscheveld nog zeker kansen op meer doelpunten, maar stond het vizier niet meer op scherp en werd er dus nog wel 2 maal op doel geschoten maar kon de keeper goed redding brengen.

Man vd wedstrijd: Jeroen Everts

Jeroen Everts laat zien hoe je moet juichen!

The gallery group banners is no longer available , Please reconfigure your widget/shortcode/phpcode which displays this slideshow.
Oranje is liefde voor voetbal!

Wedstrijdsecretariaat
Wietse de Boer 06-15598949 / ln.em1508646015oh@es1508646015teiwn1508646015etena1508646015j1508646015
  • 1e selectie
  • 21/23 jarigen