V.V. Hollandscheveld

de officiële website

Hollandscheveld verliest van Nieuwleusen

Door Nick ter Steege

Hollandscheveld heeft geen punten overgehouden aan de eerste competitiewedstrijd. Titelkandidaat Nieuwleusen, dat vorig jaar nog uitkwam in de 2e klasse, ging na 90 spannende minuten met de punten naar huis.

Nieuwleusen kwam fel uit de startblokken. Dit resulteerde al na 4 minuten in de voorsprong voor de uitploeg. Een snelle counter over rechts werd vanaf de achterlijn voorgegeven en knap binnengeschoten: 0-1.

Hollandscheveld was nog niet bijgekomen van de achterstand of de volgende grote kans was er voor Nieuwleusen. Wederom een aanval over rechts. De voorzet werd knap ingekopt maar raakte de paal.

Na een moeizame start kreeg de thuisploeg grip op de wedstrijd. Na negen minuten kwam Hollandscheveld langszij. Een schot vak Sikken werd slecht verwerkt door de keeper. Zomer stond klaar om de rebound binnen te schieten. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Een verre uittrap van Vos bereikte Zomer, deze zocht de achterlijn en gaf voor op Sikken. Sikken raakt de bal niet vol maar weet de keeper te verschalken.

Er volgden nog een aantal kansen voor Nieuwleusen, maar de ploeg ging hier niet goed mee om. Het effectieve Hollandscheveld ging door twee snelle counters met een voorsprong de rust in.

De tweede helft kwam moeizaam op gang. Na een uur spelen voerde Nieuwleusen de druk op. In de 67e minuut tekende Nieuwleusen voor het eerste wapenfeit na de rust. Door een slimme vrije bal kwam de spits van Nieuwleusen oog in oog met Vos. De doelman werd verschalkt maar Sikken wist redding te brengen op de doellijn. Een minuut later komt Nieuwleusen alsnog langszij. Een aanval over rechts werd hard binnengekopt door de spits van Nieuwleusen, die overigens nog koud in het veld stond.

Voetballend liep het niet bij de thuisploeg. Hollandscheveld leverde wel veel strijdlust om Nieuwleusen te bedwingen. Dit resulteerde in felle duels op het middenveld. Tien minuten voor tijd trok Nieuwleusen alsnog de overwinning naar zich toe. Waar een eerdere kans hard onderkant lat werd geschoten, wist de ingevallen spits een paar minuten later alsnog zijn tweede doelpunt te maken. Met een knap schot buitenkant links werd Vos kansloos gelaten.

Hollandscheveld probeerde met een slotoffensief nog een punt te redden. Er volgen nog een aantal kansjes voor de thuisploeg, maar de strijdlust werd niet beloond met een gelijkspel. Nieuwleusen ging met de punten naar huis. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SVN’69 op het programma. De oranjehemden zullen er dan alles aan doen om de eerste competitiepunten binnen te slepen.

Opstelling Hollandscheveld: Vos, Diphoorn, M. Mol, D. Mol (‘ 77 Talen), Span. Van Nuil, Hagen, Koopman (‘ 68 de Jonge). Okken (’65 Lip), Sikken, Zomer.

Man vd wedstrijd: Jan Hagen

Voor foto`s van de wedstrijd klik op de link:

https://www.myalbum.com/album/USZre223Rjxr

Vrouwen 2 in derby voorbij aan Noordscheschut

Zaterdag mocht ook vrouwen 2 weer de wei in! Nou ja de wei in is iets anders, want op een zeer slecht kunstgras veld ging het op bezoek bij de buurvrouwen van Noordscheschut. Hollandscheveld opende goed en drong Noordscheschut terug op eigen helft, onze dames kregen meerdere kansen alleen wisten ze het net niet te vinden. Na rust had trainer Henry Vos een paar kleine aanpassingen gedaan om de druk op Noordscheschut hoog te houden. Ook na rust waren de kansen voor Hollandscheveld en 10 minuten voor tijd was het dan eindelijk raak. Uit een corner ging de bal via een speelster van Noordscheschut in eigen doel en was de bevrijdende goal gemaakt, na deze goal was het zaak om het doel schoon te houden en zo werden de eerste 3 punten van het seizoen gepakt door de oranjehemden.

Vrouw vd wedstrijd: Chantal Knol

Totale off-day dames 1 leidt 5-1 bekernederlaag in

Steenwijk – afgelopen zaterdag stond de derde en laatste poulewedstrijd in de beker plaats. Met 3 punten uit twee wedstrijden bezette de Oranje-Zwarte dames een tweede plek.  D’Olde Veste, de tegenstander van vandaag, stond met 4 punten op de eerste plaats. Winst vandaag zou daarom ook zo goed als zeker winst in de poule betekenen. Maar al snel werd duidelijk dat winnen tegen  d’Olde Veste een lastig karwei zou gaan worden. De scherpte miste bij de dames van Hollandscheveld en de eindstand van 5-1 was helaas ook geen geflatteerde uitslag te noemen.

 Net als voorgaande weken mistte coach Jaap Snippe een aantal vaste speelsters, daardoor begon Hilde Benning deze week als spits. Al in de eerste minuten liet d’Olde Veste zien dat zij de winst meer wilde dan Hollandscheveld, ze jaagden vel op de bal en gaven de dames weinig ruimte. Hollandscheveld had moeite om van de eigen helft af te komen en om de bal in de ploeg te houden. De eerste tegentreffer viel daardoor ook vrij vroeg. Al na 13 minuten mocht Anna-Joelle de bal uit haar doel vissen. Even leek het daarna dat de dames wakker werden geschud, ze wisten de bal iets beter in de ploeg te houden en wisten de tegenstanders meer onder druk te zetten.

 Het druk zetten bleek ook effectief te zijn. Het afjagen van de bal zorgde er namelijk uiteindelijk voor dat Elleke Snippe de bal in de 23ste minuut kon voorgeven aan Hilde. Hilde twijfelde geen moment en schoot de bal hard in de goal van d’Olde Veste. Lang konden de dames echter niet genieten van de gelijkmaker. Want nog geen vijf minuten later stond de 2-1 alweer op het scorebord doordat er niet goed werd gedekt in de verdediging. Met nog driekwart wedstrijd te gaan probeerde Jaap zijn ploeg weer aan het voetballen te krijgen. De gehele eerste helft liep langs de lijn zijn team te coachen, maar echt effect had dit niet.

 Hoewel Hollandscheveld niet bepaald goed speelde, wisten de dames d’Olde Veste wel van verder scoren af te houden. Dit kwam onder andere door wat tactische wijzigingen in het veld. Elleke werd namelijk naar achteren gehaald en daardoor schoof Marjolein Korenhof wat naar voren.  Ook na rust wisten de dames goed stand te houden. Het was wel duidelijk dat de ploeg uit Steenwijk de betere van de twee ploegen was, maar met een 2-1 stand is in principe nog van alles mogelijk.  Aan die hoop kwam in de 66ste minuut een abrupt einde toen de 3-1 in het net viel. Vanaf dat moment was het geloof in een goede afloop helemaal verdwenen.

Drie minuten later was het zelfs bijna 4-1, maar de bal rolde net langs het doel van keepster Anna-Joelle. Ook in de 80ste minuut was d’Olde Veste dicht bij de vierde goal, maar ditmaal was het de paal die in de weg stond. Een minuut later volgde dan uiteindelijk toch nog de goal die al zolang in de lucht hing. Anna-Joelle stond in eerste instantie goed te keepen. Ze wist een hard schot van de tegenstandster goed tegen te houden, maar kon de bal helaas niet uit de lucht scheppen. Ze moest de bal dus naar de zijkant boksen. Daarmee voorkwam ze zo goed als zekere goal. Echter kon ze niet lang van die actie genieten, de bal viel namelijk precies in de voeten van een tegenstandster die daardoor de bal in een lege doel kon lopen. De gifbeker was helaas nog niet helemaal leeg, want in de 88ste minuut werd het zelfs nog 5-1. Dat de scheidsrechter na exact 90 minuten zijn laatste fluitsignaal gaf, vonden de dames ook helemaal niet erg.  Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma, dan spelen de dames tegen in en tegen Hellendoorn.

SONY DSC

Hollandscheveld toont veerkracht tegen SCN

Opstelling Hollandscheveld: Vos, van Nuil, M. Mol, D. Mol (’46 Vrieling), Diphoorn. Talen (’46 Span), Hagen, de Jonge, Kiers (’46 Lip). Sikken, Okken.

In theorie konden beide ploegen nog door in de beker. Het was de taak aan VVAK om te stunten tegen Staphorst 2. VVAK wist met 0-1 te winnen van Staphorst, maar dit bleek niet voldoende. Op doelsaldo bekert Staphorst verder.

Beide ploegen speelden afwachtend in de beginfase. De eerste serieuze kans kwam na 20 minuten. SCN won een duel op het middenveld, via een voorzet van rechts kreeg SCN een grote kans. Het schot werd geblokt door M. Mol. Een paar minuten later wordt SCN wederom gevaarlijk. Een voorzet werd slecht ingekopt maar Hollandscheveld was gewaarschuwd.

Na 25 minuten kreeg Hollandscheveld de eerst kans. Een lange bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door de verdediging van SCN. Ook de keeper zat mis en Sikken leek een vrije doorgang te hebben, de laatste man van SCN wist echter redding te brengen.

Het eerste doelpunt viel na 32 minuten. Wederom won SCN een duel op het middenveld. Via een knappe combinatie over rechts wist SCN op voorsprong te komen. Een harde lage voorzet werd bij de 2e paal door de linksvoor van SCN binnengeschoten.

Vlak daarna kreeg SCN een grote kans op 0-2. Vos bracht knap redding. De 0-2 viel alsnog in de 43e minuut. Het doelpunt leek veel op de 0-1, wederom een strakke lage voorzet en bij de tweede paal kon de aanvaller van SCN beheerst hoog in het doel schieten.

Hollandscheveld kwam de tweede helft sterk uit de kleedkamer. Sikken tekende vanaf de aftrap voor het eerste gevaar, zijn volley werd knap gekeerd door de doelman van SCN. Hollandscheveld zette hoog druk op de ploeg uit Nieuwlande. Na 63 minuten kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Sikken wist de verdediging van zich af te houden en schoot hard binnen: 1-2.

7 minuten later komt Hollandscheveld op gelijke hoogte. Van Nuil speelt Lip in op randje 16, vanuit de draai schiet Lip hard en laag binnen: 2-2. SCN is het even helemaal kwijt en verspeelt de wedstrijd binnen het kwartier. Het is minuut 75 en Hagen tekent voor de 3-2. Een lage voorzet van Diphoorn werd niet goed verwerkt door de doelman en Hagen benut het buitenkansje.

In de 81e minuut komt Hollandscheveld met 10 man te staan. M. Mol ontvangt zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Bolland en kan douchen.

De laatste tien minuten speelden zich af op de helft van de thuisploeg. SCN wist nog eenmaal gevaarlijk te worden maar Vos bracht knap redding op een schot vanaf de 16. SCN wist verder niet meer gevaarlijk te worden en zo gaat de overwinning naar Hollandscheveld.

Oranje is liefde voor voetbal!

Sponsorkliks

Wedstrijdsecretariaat

Wietse de Boer 06-15598949 / ln.em1537866546oh@es1537866546teiwn1537866546etena1537866546j1537866546
  • 1e selectie
  • 21/23 jarigen

Alice Schonewille 06-48535954 / moc.l1537866546iamto1537866546h@ell1537866546iweno1537866546hcsec1537866546ila1537866546
  • Overige veldteams
  • Zaalteams

‘In the Spotlights’

(klik op de foto en U wordt doorgestuurd naar de juiste pagina)

Pupil van de Week:

(klik op de foto en u wordt naar de juiste pagina gestuurd)